Föreningar

Det finns många aktiva föreningar i Berg socken. Här är några listade.

Bergslunds bygdegårdsförening

Bergslunds bygdegårdsförening är en aktiv förening som arrangerar olika typer av aktiviteter och kulturevenemang för bygden så som konserter, teaterföreställningar, gympaträning, hantverksträffar, föreläsningar, dans och växtloppis.

Kontakt till styrelsen: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 070-941 18 81, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakt för uthyrning: Bosse och Linnea Ivarsson 076-830 82 48, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För mer information se vår Facebook-sida.

Bergslunds GOIF

Berglsunds GOIF är en förening med långa anor. Nu fylls den med nytt liv och engagemang. Ambitionen är att göra platsen som föreningen äger till en samlingspunkt i byn där stor som liten kan träffas, umgås och ha roligt.  

För mer information kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0768-167 404 eller gå med i vår Facebookgrupp.  

Stiftelsen Gustafs Bjursjö

Stiftelsen Gustafs Bjursjö förvaltar fastigheten Bjursjö 1.1 med skog och kulturlandskap i syfte att vidmakthålla det 1950-talslandskap som tidigare ägaren Gustaf Andersson övertagit och fortsatte förvalta.

Musik i Berg

Föreningen Musik i Berg bildades 2021. Föreningens syfte är att i Berg socken arrangera konserter och musikevenemang inom olika genrer. 

För mer information läs på Musik i Bergs hemsida eller kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Bergsjöns m. fl. sjöars fiskevårdsområdesförening

Fiskevårdsområdesföreningen ansvarar för tillsyn och vård av fiskevatten i bl a Bråtasjön, Lädjasjön, Bergsjön och Löjesjön.

Fiskekort och båtuthyrning – se Fiskekort

För karta över fiskevårdsområdet samt övrig relevant information hänvisas till Fiskekartan.se.

Övrig information kontakta Peter Gustavsson, Holkastorp, telefon 070-3034602.

Lammhults ridklubb

Lammhults ridklubb har sitt säte i Slätthult. Klubben har en omfattande ridskole- och tävlingsverksamhet med stöd av BUS - ungdomssektionen och tävlingssektionen. Klubben anordnar även läger och klubbhoppningar.

För mer information och kontakt Lammhults ridklubbs hemsida.

Bergs scoutkår NSF

Berg scoutkår har verksamhet i tre avdelningar:

  • spårarscouter för er i åk 2-3,
  • upptäckarscouter för er i åk 4-5 
  • äventyrarscouter för er i åk 6-8.

De har träffarna i scoutstugan i Björka, men åker också på hajker och läger.

För mer information och kontakt läs på Bergs scoutkårs hemsida.

Lädja badplatsförening

I Lädja finns en byförening som har som syfte att underhålla badplatsen, vårda kulturminnen som Lädja gamla skola samt värna om medlemmarnas övriga trivsel, kultur och välbefinnande.

För medlemsskap eller andra frågor kontakta:
Ordförande Stephanie Tiedt 070-428 95 19 eller Kassör Pierre Ståhl 070-688 75 20.