Bergs krönika

”Bergs Hembygdsförening höll sitt första årsmöte den 19 februari 1944. Den hade då ännu inte fyllt 1 år, men var redan hågad att utge en sockenkrönika. Föreningens styrelse har sökt tillmötesgå denna önskan och detta lilla häfte är alltså Bergs sockenkrönika nr 1. Om föreningen och dess krönika får åtnjuta sockenbornas stöd, bör styrelsen kunna ge ut ett häfte varje år. Formatet kommer att bli detsamma, men tjockleken kan växla: tunnas ut under föreningens skrina år och svälla under de feta” Så inleddes Bergs krönika nr.1. I redaktions-kommittén satt bland andra Elin Wägner. Hon var med i redaktionen för de fem första krönikorna.

Bergs krönika har alltså kommit ut varje år sedan 1945 och har blivit en mycket omfångs- och variationsrik dokumentation av vad som hänt i en socken under de decennier som gått. Krönikorna bjuder på en blandning av nytt och gammalt, fakta och personligt. Många personer har bidragit till att Bergs hembygdsförening har lyckats att ge ut en krönika varje år.

Redaktionskommittén består idag av: Marie Fogelström, Karl Johan Krantz och Eva Bünger.

De flesta årgångarna av krönikan från 1950 och framåt finns att köpa. De tre senaste till åsatt pris (100 kr) och tidigare årgångar för 50 kronor.

Krönikan tillhandahålles genom:
Bengt Göransson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Eva Bünger, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.