Berg Socken
Startsida
Leva och bo
Turism
Sockenrådet
Torget
Bergveckan
Företag
Föreningar
Leaderprojekt

Bergveckan 2011

Årets Bergvecka slog förmodligen rekord i antalet besökare. De flesta utställningsställen hade mycket folk hela veckan. Framförallt helgerna var otroligt välbesökta. På över 20 olika platser hölls det öppet under veckan. Mopedrallyt inledningslördagen drog som vanligt över 150 startande ekipage och många åskådare. På söndagen begav sig barnfamiljerna till Lädja för Barnens dag och i rollspelet Lodhga startade nästan 200 barn. Det var full aktivitet hela dagen och 30 lokala skådespelare agerade i spelet. På kvällen deltog en hel samling av folk i Allsång på Hinsekind.

Under veckan hade Gustafs Bjursjö aktiviteter. På tisdagskvällen visades bildspel med naturbilder utomhus vid Lädja Snickerimagasin och för de kvällspigga kunde man sedan vara med på nattvandring till Singoallas grotta. Onsdagskvällen var Hembygdsföreningens stora kväll och under torsdagen hölls där kringeltävling. På Hinsekind kunde man förutom att njuta av utställningen vara med på MC-träff.

Andra helgen höll sockenrådet sin traditionella Bergveckanfest med Livemusik och dans som var väldigt uppskattad och välbesökt. Avslutningsdagen njöt fullt hus av konsert med klassisk musik under ledning av Lena Hoel i Lädja Missionshus. Över 40 barn startade i Lädjaloppet och även några motionssugna vuxna tog sig runt sin bana. Badplatsen var full med folk. För de som ville göra fynd passade ett besök på bakluckaloppisen vid Lädja skola.

Sammanfattningsvis uppvisade årets Bergvecka en bredd och dynamik med något för alla. Utställningarna och övriga kulturinslag var av god kvalitet. Det ideella engagemang som visades upp under veckan var mäkta imponerande.

Sidan skapad av MG Webbproduktion

Läs mer om Elin Wägners hem Lilla Björka Läs senaste numret av Bergbladet Se programmet för årets Bergveckan Besök torget med forum och anslagstavla Lokaler för uthyrning